bogense: I mere end 30 år har rosen været et velkendt og flittigt brugt symbol for de danske socialdemokrater, der tilbage i 1970’erne annekterede brugen af rosen fra deres partifæller i Frankrig.

Og på weekendens rosenfestival i Bogense lægges der op til endnu en politisk overtagelse af rosen. I hvert fald er samtlige spindskandidater til efterårets kommunalvalg på Nordfyn lørdag formiddag inviteret til købstaden for at binde buketter af roser.

Blandet dem, der har takket ja til invitationen er Morten Andersen, som er Venstres borgmesterkandidat.

Og landmanden fra Smidstrup er ikke nervøs for, at socialdemokraterne borgmesterkandidat Jørgen Simonsen lørdag vil binde ham agterud med rosenbukketterne, når det går løs på valpladsen ved Manneken Pis lørdag kort før frokost.

- Jeg har skam også roser stående hjemme på marken og har i øvrigt været i skarp træning, konstaterer Morten Andersen med et smil.

Den 33-årige venstremand finder det helt naturligt at tage del i lørdagens happening under rosenfestivalen.

- For os politikere er det jo en alle tiders måde at komme til at snakke med en hel masse mennesker på.

Den kommende blomsterbindingen er langt fra første gang, hvor venstres borgmesterkandidat - og de øvrige kandidater i øvrigt - tager del i arrangementer, der ikke har noget med politik at gøre.

Således har Morten Andersen været med til cirka en håndfuld sponsorcykelløb, en fodboldkamp på Otterup Stadion. Og han holdt også båltale til det store sankthans-arrangement i Otterup.

- Her var der vel omkring 1000 tilhørere. Det er da rigtig mange mennesker.

Selv om Morten Andersen ikke er tilbageholdende med at stille op, når invitationerne kommer, så har han dog også grænser.

- Jeg gider hverken være med til vandgynger, flødebollekast og sådan noget. Der sætter jeg grænser, siger lørdagens blomsterbinder.

Sander Schmidt Astrup