Nye serie af kogebøger lægger vægt på den sunde og slanke livsstil
Opskrifter: Sæsonvarer, naturligt modne frugter og årstidens grøntsager sikrer os smagsfulde, mættende, vitaminrige og varierende måltider - og erfaringen siger, at inspirerende måltider kan holde os fra at falde i med søde, salte og fede sager.

De Danske Vægtkonsulenter, DDV, med Inge Kauffeldt i front sætter fokus på årstidernes betydning for sund og slankende mad i en ny kogebogsserie "Sund og slank året rundt".

Den første bog i serien tager udgangspunkt i frokosten, som med sine 25 % af vores daglige kalorieindtag spiller en væsentlig rolle i det daglige kalorieregnskab.

Smager vitaminer bedre end kalorier?

"Naturligvis gør de det," siger stifter af DDV, Inge Kauffeldt, som sammen med medforfatter Helle Kleist deler ud af både erfaring og begejstring for sund og velsmagende mad i den ny frokostkogebog. En af de største fælder ved slankekure er ifølge de to forfattere, at meget slankemad opleves som kedeligt, ensformigt og uden smag. Derudover volder netop frokosten store problemer, da den skal passes ind i en travl og hektisk hverdag - hvilket gør, at den ofte nedprioriteres eller erstattes med fastfood. Grundtanken bag Inge Kauffeldts kogebøger og DDV’s kostprogram er at gøre den sunde livsstil lettere og at gøre op med den kedelige slankemad, som ofte er skyld i, at vi gang på gang falder i.

 

En sundhedsmæssig gevinst

Ved at følge årstidernes udbud af grønt, frugt, fisk og øvrige sæsonvarer sikres friske og smagsfulde ingredienser, som indbyder til en varieret kost. Samtidig er der en sundhedsmæssig gevinst i naturligt modnet frugt og grønt samt en større mæthedsfornemmelse i den gode smag. Overlæge og fedmeforsker Søren Toubro, som står for kalorieberegningerne i den ny bog, siger om de nye opskrifter:

- Frokosten er utrolig vigtig, da den udgør 25 % af vores daglige kaloriebehov. En travl og hektisk hverdag er desværre ofte skyld i, at frokosten f.eks. erstattes af fastfood - og så går en fjerdedel af vores daglige indtag galt. Men ved enkel planlægning og ved at følge årstidernes råvarer fristes du hverken til for meget mad eller forkert mad. Opskrifterne i bogen sikrer, at du får lige præcis det ’smøremiddel’, der kan give grillbaren det effektive baghjul, den fortjener".

Unikke redskaber

Ud over opskrifter til sunde og næringsrige frokoster, som følger de fire årstider, giver den nye bog en forsmag på DDV’s kostprogram. Det gør det nemt at holde regnskab med hvad og hvor meget, du spiser,

ekst