Morten Andersen har en stærk tilknytning til den nordfynske egn
smidstrup: Morten Andersen har om nogen sine rødder solidt og dybt plantet i den nordfynske jord.

I sjette generation er den 33-årige nordfynbo og landmand med til at drive gården Enghavegård i Smidstrup, som Morten Andersens forfædre købte fri fra Gyldensteen Gods tilbage i 1853.

Med så stærke familiemæssige traditioner indenfor landbruget virkede det helt naturligt for Morten Andersen at tage fat på landbrugsuddannelsen, da han i midten af 1990’erne havde fået sin studentereksamen fra Nordfyns Gymnasium i Søndersø.

Morten Andersen understreger at en karriere som landmand var helt hans eget ønske.

- Det har altid interesseret mig. Så det faldt mig helt naturligt, at jeg også skulle være landmand, beretter Morten Andersen, da UgeAvisen Nordfyn lægger vejen forbi den nyistandsatte ejendom "Kristiansminde" på Smidstrupvej 1, hvor den 33-årige landmand har boet de seneste år.

Knægt med urtehave

Morten Andersen var ikke særlig gammel, da han begyndte at rode rundt ude i jorden,

- Jeg var vel ikke mere end seks-syv år gammel, da jeg indrettede min første urtehave, hvor jeg af en eller anden grund valgte at plante roer og majs, fortæller Morten Andersen med et smil.

Han betegner opvæksten på Enghavegård som god og tryg. Men der var altid masser at lave. Også for Morten Andersen.

- Mine forældre knoklede, og jeg lærte også hurtigt at bestille noget. Det har været meget sundt. Jeg kunne se, at det lønner sig at yde en indsats. Og den lære har jeg båret med mig her senere i livet.

Nyder naturen

Som landmand er man meget ude i naturen. Til Morten Andersens store velbehag, idet han betegner sig som noget af et friluftsmenneske.

Morten Andersen holder også meget af at gå på jagt og er medlem af bestyrelsen for Bogense og Omegns Jægerklub.

Her i efteråret er Morten Andersen hvert år vært for en jagt, som har deltagelse af 12 til 14 jægere fra vennekredsen.

- Det er en fast tradition, som jeg holder meget af. Vi har en rigtig god dag med masser af jagt og en god frokost i jagthytten.

I det hele taget er Morten Andersen glad for god mad. Gerne med friske råvarer fra egen køkkenhave.

Sander Schmidt Astrup