René Bach er parat til at syne biler i sin nyinrettede bilsynshal
søndersø: Under navnet "Nordsyn" er den 30-årige pladesmed og maskinmester René Bach klar til at syne biler.

Dermed behøver bilister, der er indkaldt til det periodiske syn hver andet år, ikke længere køre til Bogense eller Odense for at få synet deres biler. Det er blot at dreje af fra Sandagervej nord for Søndersø og køre ind på Sandvadgyden 22.

Rene Bach har indrettet sig i det tidligere maskinhus på ejendommen. Her er der lift, bremsefelt, avanceret miljøtester og alle de øvrige instrumenter, som det kræver i dag for at syne og godkende personbiler.

Udlært pladesmed

- Det seneste år har jeg arbejdet som rådgiver i autobranchen og som montør. Men jeg er også udlært pladesmed, og det er biler og miljøet på gulvet, jeg brænder for, fortæller Rene Bach.

Sammen med samleveren Katja Rasmussen købte han for tre år siden den tidligere landbrugsejendom på Sandvadgyden.

Den gamle kostald blev indrettet med spær og højt til loftet og fungerer i dag som frisørsalon under navnet "Norddesign".Her klipper Katja både damer og herrer, mens Rene på den anden side af gårdspladsen tager sig af at teste bilernes styretøj, bremser, miljøbelastning og andet sikkerhedsmæssigt. Det sker i den nye bilsynshal ved siden af.

- Jeg har netop gennemført en tre måneder uddannelse på Falster og i Fredericia. Men det har været en lang rejse at nå hertil, erkender Rene om de mange godkendelser og autorisationer og dialogen med Trafikstyrelsen.

Den er omsider på plads.

420 kroner

Nu glæder han sig til at bilerne for alvor ruller forbi liften og bremsefeltet.

- Der er jo mange på Nordfyn, der har to biler. Der er mange mekanikere, og det periodiske syn er sat i verden for at sikkerhed og det miljømæssige er i orden på bilparken, siger Rene Bach.

Prisen for et bilsyn hos "Nordsyn" er 420 kroner. Det gælder personbiler, mens busser og lastvogne må køre andre steder hen.