Bogense: Nu er der hjælp på vej til trætte fødder i Bogense.

Det er ganske vist først den 11. juni, at Jonna Søndergaard og Tina Kohsel-Rusche holder åbningsreception for deres nye fodklinik i Adelgade 48 i Bogense, men allerede nu arbejdes der på at gøre klinikken klar.

De to fodterapeuter mødte hinanden i forbindelse med deres uddannelse i Randers.

- Jeg skulle egentlig have startet op alene, men så blev vi enige om at slå pjalterne sammen, så er vi da to om at dele huslejen, siger Jonna Søndergaard.

De er i øjeblikket ved at afslutte deres uddannelse i Randers og håber, der vil være stor efterspørgsel efter deres evner på Nordfyn.

- Vores uddannelse er statsautoriseret, og dem er der ikke så mange af på Nordfyn. Vi brænder jo for faget, så vi tror, at vi kan gøre en forskel i Bogense, fortæller Jonna Søndergaard.

Fodterapeut uddannelsen tager halvandet år, og udover fodpleje lærer eleverne blandt andet at fremstille bøjler til nedgroede negle og lave indlæg til personer med forkert fodstilling.

Det er muligt at få tilskud til behandlingen hos autoriserede fodterapeuter for flere patientgrupper her i blandt diabetikere og gigtpatienter.

- Vi håber selvfølgelig, at det ikke kun er de ældre, vi skal hjælpe, men at vi kan få fat i en rigtig bred målgruppe og hjælpe folk, inden det bliver for sent, siger Jonna Søndergaard.

peam