Koncert: Den Fynske Opera har et trofast publikum i Bogense. En ny god tradition er skabt af Lions
Bogense: - Vi er meget glade for at se så mange, og jeg tror godt vi kan sige, at en tradition er skabt, sagde Bogenses nye Lions-præsident Leo Jensen, da han torsdag aften bød velkommen til købstadens anden Opera Bag Diget-arrangement.

Det var Lions Club der med stor succes prøvede konceptet af sidste år, og selvom en gammel talemåder siger det modsatte - så kan det tilsyneladende godt lade sig gøre at gentage en succés.

- I løbet af de sidste par uger er billetsalget virkelig kommet i gang, og med de billetter, der blev solgt i døren kan vi melde udsolgt, lyder det fra en glad og tilfreds præsident.

Lions Bogense fylder 40

Leo Jensen kunne også fortælle, at Lions Club i Bogense senere på året fylder 40 år, og gav på scenen en række eksempler på klubbens arbejde - både lokalt og i udlandet.

Der var operachef Jesper Buhl, der humoristisk og let ledte publikum gennem aftenens program og lidt baggrundsviden om operaens virkemidler.

- Når man slår ud med højre arm, viser man sin kærlighed og når man slår ud med den venstre betyder det: Jeg dør, som operachefen forklarede til stor begejstring for de godt 370 gæster i et udsolgt telt.

Det var Magnus Vigillius, Ulla Kudsk Jensen, Jesper Buhl selv og Kiki Brandt der i løbet af aftenen gav nogle flotte smagsprøver på Den Fynske Operas repertoire.

De fire kunstnere blev akkompagneret af Hanne Bramsen Buhl på klaver.

Mens en af sommerens hidtil bedste aftener langsomt gik på hæld, bragede det ene bifald efter det andet mod de fire sangere, der naturligvis leverede pligtstoffet som ”La Traviata” og en gang festlig fællessang til ”Les Toreadors” fra ”Carmen”, og Kiki Brandts udgave af habanera. Men der blev også plads til ny dansk opera som fra gyseroperaen Orkestergraven, og Erik Clausens ”Houdini den store”.