Fodbold: Navnet lyder velkendt i mange fodboldinteresseres ører. Helveg! Og jo, det er OB’eren Thomas Helvegs bror, som nu er træner i Hårslev.
Men det er nu ikke fordi 41 årige Henrik Helveg ikke selv har draget sine erfaringer inden for fodbolden. Tværtimod. Opvokset i Skt. Klemens og med ungdomstid i Dalum gik det via B1913, B1909 og Kolding BK til Esbjerg omkring årtusindskiftet. Her var han sammen med bl.a. Jess Thorup blandt de fire første fuldtidsproffer i klubben, som han på Viggo Jensen’sk manér var med til at føre op i superligaen. Derefter fulgte en kontrakt i Fremad Amager under Michael Schäfer, inden han endte som sponsorchef i klubben.

-Hårslevs ambition er at komme i serie 1. Jeg ved hvad der skal til – det bliver et langt sejr træk, er Henrik Helveg sikker på. Han glæder sig over pænt fremmøde til træningen og over spillernes indstilling.

-De piver ikke!

De store trænernavne

Den nye Hårslev-træner har rundet mange af de helt store trænernavne. Flemming Nielsen, Roald Poulsen, Viggo Jensen og altså Michael Schäfer er bare nogle af dem, som har fyldt på Helvegs inspirations-tank. Og den vil han nu hælde villigt af i Hårslev. Efter Fremad Amager-tiden vendte Henrik Helveg tilbage til Odense, hvor han var med i trænerteamet i Dalum inden han blev cheftræner i BBB, Birkende og senest FC Hjallese.

Ikke i skyggen af Thomas

Og så det uafvendelige spørgsmål, om at stå i skyggen af storebror Thomas, som udover en flot udenlandsk prof-karriere nåede hele 108 landskampe.

-Vi har støttet hinanden hele vejen, siger Henrik, som ikke har været det mindste misundelig.

-Tværtimod har vi fået et rigtigt tæt forhold og jeg her hele tiden glædet mig på hans vegne, siger Henrik, som i stedet har fået bygget en solid civil karriere op. Han er nu distrikstchef for AFA JCDecaux trafikreklamer.

Og nu gælder det altså Hårslevs fodbold-karle, som har sagt farvel til træner Martin Christensen, som dog spiller videre i det omfang hans trænergerning for Næsbys U 17 tillader det.

-Jeg overtager et ungt hold med et par ældre spillere. Det ser spændende ud, slutter en håbefuld Helveg. (AR)