Er en båtnakke en person, som bærer kasketten omvendt på skallen, så man ikke kan se båtnakken?

Det kunne man godt fristes til at tro, især os, der færdes i trafikken og af og til støder på ovennævnte personager.

Iflølge Politikens slangordbog er en båtnakke en dum, tåbelige person - en idiot. - Ja det står der sort på hvidt. Hårde ord i februar, marts, april og maj og efterfølgende måneder, men det er ofte det ord som falder mig og andre trafikanter i tankerne, når man gang på gang møder båtnakker i trafikken.

De trafikale båtnakker, er de personer, der med høj hastighed overhaler indenom, overskrider de fuldt optrukne streger på landevejen, taler i mobilteleforn, mens de styrer og i flere tilfælde har børn siddende bag i bilen, og desuden kører alt for tæt på den forankørende.

De båtnakker, der således bringer både deres eget, pas-

agerernes og ikke mindst deres medtrafikanters liv i fare, har formentlig kun en "fuckfinger" til overs for dette indlæg, som er foranlediget af en henvendelse fra en læser, der ofte færdes i sin bil på Gyldensteensvej. Derfor er det en rigtig god ide, at færdes med omtanke, især i skumringen.

Frede Sørensen, omtaler flere episoder, hvor han har haft andre trafikanter næsten hængende på bagsmækken, fordi de mener han kører for langsomt. Det er såmænd både kvindelige billister og båtnakker imellem dem, siger han, der opfordrer til at holde afstand. Af og til kører jeg med "livet i hænderne", siger den "gamle" Siriusmand, der normalt ikke stikker op for "bollemælk".

Opfordringer er hermed bragt videre, med risiko for en "fuckfinger" til redaktøren.

Birgit Folden