Tre dages julehygge for singler skal måske gentages i år
Hårslev: - Smæææk... Et julekys er ikke det værste man kan få sådan en højhellig juleaftensdag, men når giveren er en fuldskægget mand omkring de 100 kilo, og man selv er en lettere ubarberet mand på samme side af den trecifrede vægtgrænse, så er det givetvis ikke noget skønt syn. Og jeg sværger, at havde jeg set den mistelten, så var jeg gået uden om...

Den idylliske kursusejendom "Skovgården" i Vejlby Skov er beliggende i et skovbryn helt ned til Lillebælt - og for enden af små tilsneede veje.

13 singleforældre med tilsammen 17 børn hygger sig gevaldigt. Festen varer i tre dage, hvor både børn og voksne får prøvet en noget anderledes juleaften af.

- Det går over al forventning, og det er nogle superhyggelige mennesker, der er mødt op, mener arrangør Tina Christensen fra Hårslev juleaftensdag, hvor hun sammen med en del af de voksne er i gang med at forberede julemaden.

- Folk hjælper bare til, hvor og når de kan, og stemningen er fantastisk god, fortæller Tina Christensen.

En af de enlige forældre er Lilian Krogsholm fra Sønderborg, der skulle have siddet alene derhjemme med sine fem børn på henholdsvis tre, fem, syv, ni og ti år.

I stuen knitrer pejsen bag det pyntede juletræ, og Lilian kan sidde og sludre med de andre singleforældre uden at hun har den store børneflok hængende i skørterne.

- Den her julefest er en fantastisk god idé. Børnene er så glade for at have nogen at lege med, og jeg har også andre voksne at snakke med, så det er en helt anden jul, end vi umiddelbart havde udsigt til, fortæller hun.

Ikke mindst er det en fordel at være sammen med andre enlige forældre. Folk i samme situation, som man kan få snakket med om det liv, der måske nogle gange kan være lidt svært at få til at hænge sammen.

- Jeg skulle være alene med min datter på 11 i julen. Men nu er jeg køkkenskriver her. Jeg elsker at lave mad, fortæller Michael Brøndekilde, der til daglig er pædagog hjemme i Tårnby.

Han skal allerede juledag hjem og aflevere datteren, men regner med at tage toget tilbage til Fyn, for at få det sidste døgn med.

- Det er befriende at vi ikke bare er singler, men singleforældre. Det giver en helt anden stemning end hvis det var sådan et score-arrangement. Alle deltagerne er samlet via hjemmesiden singleplus.dk, og det er ikke de der desperate dating-typer. Her er det først og fremmest børnenes jul, der er i fokus, mener Tina Christensen.

Thgr