Særslev fik en overvældende succes i hus, da den lokale brugs lavede mad sammen med 14 frivillige.
Særslev: De frivillige render ud med tomme og ind med fyldte fade efterhånden som de 120 gæster defilerer forbi grisens glinsende lit de parade i Særslev Forsamlingshus. I køkkenet skærer "køkkenchef" Henrik Madsen med en høj knasen gennem sværen og flæskestegen bliver skive for skive rettet an på fadene.
- Det er jo første gang vi skal bespise 120 mennesker, så vi skal lige have os skudt ind på hvor meget, der bliver spist. Men der er vist lavet rigeligt i dag, griner han.
Til hverdag er køkkenchefen godt nok brolægger, men han kan godt lide køkkentjansen og har tidligere været med til at stå for fællesspisning i Smidstrup.
- Det giver rigtig meget sammenhold og fællesskab herude i de små samfund, og så kan jeg godt lide, at det er hele familien der kan lave noget sammen på en hverdag. Ofte når der er arrangementer som byens vildtaften for et par uger siden, så er det de voksne, der går i byen, men her kan børnene være med og rende og lege, siger han.
Det er brugsen i Særslev, der er med til at skubbe arrangementet i gang under sloganet "Vores madfællesskab - Sammen om bedre mad".
- Vi har talt om det med brugsens bestyrelse i et stykke tid, og så fik jeg fat i Henning Bager en dag i starten af oktober og spurgte, om vi kunne få samlet nogle frivillige til at hjælpe. Henning har altid så travlt med at sætte alle os andre i gang, når der sker noget i byen, så nu var vi nødt til at tage lidt revanche, mener brugsuddeler Tony Thygesen.

- - Vi frivillige er jo på mange måder Tordenskjolds soldater, der optræder i forskellige sammenhænge - men når vi oplever en så stor opbakning, er de mange arbejdstimer glemt. Det er det hele værd.
Stærk tradition
I landsbyen midt mellem Bogense og Søndersø har man i mange år haft en stærk tradition for foreningsliv og fællesskaber, hvor fire foreninger blandt andet er gået sammen i støtteforeningen Sportsvennerne, der skaber en økonomi til ligelig fordeling.
Sportsvennerne arrangerer i forvejen vildtaftener, pigeaftener, herreaftener og en stor sommerfest med traktortræk, så en af tankerne hos Henning Bager var, om der stadig var mulighed for at trække en aften ud af familiernes program.
- Vi regnede med, at der ville komme 40, og syntes, det var rigtigt flot med 50, men vi blev løbet helt over ende. Da de 120 billetter var solgt, var der nok 30-40 der gik forgæves. Så er det sjovt at skabe noget. Vi frivillige er jo på mange måder Tordenskjolds soldater, der optræder i forskellige sammenhænge - men når vi oplever en så stor opbakning, er de mange arbejdstimer glemt. Det er det hele værd, mener Henning Bager.
Tirsdag aften fik gæsterne stor buffet med flæskesteg og alt tilbehør til en flad 50'er, og det er netop målet at alle skal kunne være med.
- Brugsen er kun med for at løbe arrangementerne i gang. Vi skal ikke tjene på det. Målet er at det skal gå i nul, og hvis der bliver overskud på maden, har vi aftalt, det går til Sportsvennerne. Hvis salget af drikkevarer giver overskud går det til forsamlingshuset, fortæller uddeler Tony Thygesen.
Selvom der i denne omgang kunne være solgt mange flere billetter, så er grænsen sat ved 120 deltagere.
- Det skal være hyggeligt - og det skal også være overkommeligt for de frivilige, siger Tony Thygesen.
Der er allerede sat dato på det næste arrangement i madfællesskabet. Det bliver den 26. februar, fortæller han.